opc_loader

Vakantie van 21 juli t/m 3 augustus. Bestellingen versturen wij op 4 augustus.Je hebt net een prachtig heren t-shirt of een sweater van No106 gekocht, een uniek en exclusief merk dat gebruik maakt van duurzaam katoen en creatieve ontwerpen. Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk van je nieuwe aanwinst genieten, maar hoe zorg je ervoor dat je shirt niet krimpt, verkleurt of beschadigt in de was? Met deze 10 tips kun je je favoriete t-shirt en sweater van No106 beter verzorgen en langer mooi houden.

Tip 1: Lees het waslabel en houd kleuren gescheiden

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar het is belangrijk om altijd het waslabel te lezen voordat je je shirt gaat wassen. Op het label vind je informatie over de stof, de temperatuur, het programma en de droogwijze die geschikt zijn voor je shirt. Volg deze instructies op om te voorkomen dat je shirt krimpt, verkleurt of beschadigt. Voorkom ook ongewenste kleur doorloop door je was te sorteren op kleur. Was donkere en lichte kleuren apart om ervoor te zorgen dat je witte T-shirts niet per ongeluk veranderen in andere kleurtinten. Zo blijven al je Coole T-shirts heren mooi fris op kleur.

Tip 2: Was je t-shirt en Sweater binnenstebuiten om buitenkant te beschermen

Een eenvoudige maar effectieve manier om je shirt te beschermen tegen slijtage, is om het binnenstebuiten te wassen. Draai je T-shirts en sweaters binnenstebuiten voordat je ze in de wasmachine doet. Zo voorkom je dat de kleuren vervagen of dat de applicaties of prints van je grafische t-shirt loslaten door wrijving op het oppervlak. Bovendien kun je zo ook vlekken beter verwijderen, omdat ze aan de binnenkant van het shirt zitten.

Tip 3: Gebruik een mild wasmiddel

Een te agressief wasmiddel kan je shirt en prachtig bewerkte sweater aantasten en de kleuren doen vervagen. Kies daarom voor een mild wasmiddel dat geschikt is voor de stof van je shirt. Vermijd ook het gebruik van bleekmiddel, wasverzachter of agressieve chemicaliën, want deze kunnen de vezels van je shirt beschadigen of de applicaties en bewerkingen van je designers t-shirt aantasten . Kies voor een wasmiddel dat specifiek geschikt is voor gekleurde kleding.

Tip 4: Sorteer je was op kleur

Om te voorkomen dat je shirt verkleurt of afgeeft op andere kledingstukken, is het belangrijk om je was op kleur te sorteren. Was je witte en licht gekleurde shirts apart van je gekleurde shirts, en was je donkere shirts apart van je lichte shirts. Zo houd je je t-shirt met print langer fris en helder van kleur.  Felle, warme kleuren zoals paars, rood, oranje en zelfs geel mag je samen wassen. Groen kan bij blauw. Nieuwe kleding of stukken waarvan je niet wilt dat de kleur verbleekt was je maar best met de hand, vooral de eerste paar keren. Gebruik bij de handwas zo min mogelijk zeep. 

Tip 5: Kies een lage temperatuur

Een hoge temperatuur kan je shirt doen krimpen of vervormen. Voor kleding is 30 graden voldoende. Katoen en bonte kleding was je met het katoenprogramma op 30 graden. Hoe lager de temperatuur, hoe beter voor je shirt. Bovendien bespaar je zo ook energie en draag je bij aan een duurzamere wereld. Nog beter is het om een vlekverwijderaar of Ossegal te gebruiken bij vuile plekken op de was en vervolgens kun je prima op 30 graden wassen. Zo raakt je kleding minder snel beschadigt en gaat het langer mee.

Tip 6: Kies een kort programma

Een lang programma kan je shirt onnodig veel belasten en slijten. Kies daarom voor een kort programma, bij voorkeur niet langer dan 30 of 40 minuten. Hoe korter het programma, hoe beter voor je shirt. Bovendien bespaar je zo ook water en draag je bij aan een duurzamere wereld.

Tip 7: Kies een laag toerental

Een hoog toerental kan je shirt beschadigen of pillen door het snelle ronddraaien van de trommel. Kies daarom voor een laag toerental, bij voorkeur niet hoger dan 400 toeren. Hoe lager het toerental, hoe beter voor je t-shirt. En sweater. Bovendien bespaar je zo ook energie en draag je bij aan een duurzamere wereld.

Tip 8: Laat je t-shirt aan de lucht drogen

Een droger kan je shirt doen krimpen of vervormen. Laat je shirt daarom aan de lucht drogen, bij voorkeur aan een waslijn of een droogrek. Zo behoud je de vorm en de kwaliteit van je shirt. Een wasdroger is niet goed voor het stof van je T-shirt of sweater. Door het gebruik van een hoge temperatuur zijn drogers slecht voor je wasgoed. Met iedere wasbeurt komen er pluizen los van jouw was, hierdoor slijt je kleding en worden de stoffen dunner. Bovendien bespaar je zo ook energie en draag je bij aan een duurzamere wereld.

Tip 9: Strijk je t-shirt op de juiste manier

Een strijkijzer kan je shirt verbranden of beschadigen. Strijk je shirt daarom op de juiste manier, bij voorkeur binnenstebuiten en op een lage temperatuur. Zo voorkom je dat je shirt glanst of dat de applicaties of prints van je coole t-shirt smelten. Bovendien kun je zo ook eventuele kreukels gladstrijken. Let op: de t-shirts en sweaters van No106 zijn allemaal van Katoen. Koop je shirts of kleding van synthetische stoffen zoals polyester, nylon en viscose kun je beter niet strijken.

Tip 10: Kledingmaker voor kleine gebreken en aanpassingen

Merk je dat je designer t-shirt van No106 eigenlijk niet zo vaak draagt omdat er een gaatje of klein scheurtje in zit? Ga eens langs bij een kledingmaker! Niet alleen kunnen ze gescheurde kleding weer zo goed als nieuw maken, ook kunnen ze je helpen met het verstellen van je kleding zodat je ze toch nog kunt dragen. 

Bonus Tip van No106: 

Om zo lang mogelijk van je shirts te kunnen genieten, kun je jouw kleding het best opbergen in een donkere ruimte om verkleuring te voorkomen. Een kledingkast met deuren is daarvoor het beste. Bewaar je de t shirts of sweaters liever in een open kast? Zorg dan dat de kast in een ruimte staat zonder direct zonlicht.

Zijn wij een tip vergeten hoe je langer plezier kunt hebben van een T-shirt of sweater van No106? Laat het ons dan weten!

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Uw reactie zal worden geplaatst zodra deze is goedgekeurd.
Populaire artikelen