opc_loader

Vakantie van 21 juli t/m 3 augustus. Bestellingen versturen wij op 4 augustus.


De geboorte van No106's T-shirts van begin tot einde

Tricot, de geheime saus achter de comfortabele en stijlvolle t-shirts van No106, ondergaat een fascinerend proces van geboorte voordat het als een afgewerkt kledingstuk in onze handen terechtkomt. Van de oorsprong van de grondstoffen tot de duurzame productiewijze, laten we een diepgaande blik werpen op het traject dat No106's tricot t-shirts afleggen.

Wat is Tricot?

Tricot, een essentieel materiaal in de mode-industrie, speelt een cruciale rol in de productie van t-shirts. Maar wat is tricot precies? Hoe wordt het gemaakt? En waar komt het vandaan? Laten we deze vragen beantwoorden en de wereld van tricot verkennen, specifiek gericht op de unieke t-shirts van No106. 
Tricot is een fijne, zachte, rekbare gebreide stof. Het kan worden gemaakt van natuurlijke vezels zoals katoen en viscose  of synthetische vezels zoals nylon en rayon. Er zitten in tricot stof geen aparte horizontale en verticale draden net als bij weven, er is maar één draad die met lusjes in zichzelf grijpt, net als bij breien. Tricot is heel fijn en wordt vooral gewaardeerd om zijn elasticiteit, zachte gevoel en gemak bij het wassen.
Het woord ‘Tricot’ of jersey zoals wij dat in Nederland vaker noemen komt van het Franse werkwoord voor breien ‘tricoter’. Hoewel breien nu overal ter wereld wordt gebruikt, komt de term oorspronkelijk uit Frankrijk, een land dat bekend staat om zijn textielindustrie. De term tricot wordt gebruikt voor het kledingstukken dat uit de stof tricot is vervaardigd.  Meestal betreft dit ondergoed, badkleding, truien en natuurlijk de heren T-shirts van No106.

Hoe wordt tricot gemaakt?

Het tricot, de ziel van No106's designer t-shirt, wordt gemaakt met behulp van speciale breimachines. In tegenstelling tot de normale geweven stoffen, waar de draden elkaar kruisen, worden bij tricot de lussen van de stof in één richting gebreid. Dit resulteert in een elastisch en rekbaar materiaal, perfect voor t-shirts die comfortabel om het lichaam vallen.
Het breiproces, cruciaal voor het maken van tricot weefsel, maakt gebruik van breimachines met verschillende naalden. De naalden halen de garens door elkaar, waardoor lussen ontstaan die de karakteristieke elasticiteit van tricot bepalen. Dit proces vereist precisie en vakmanschap om een uniforme en duurzame stof te creëren. De unieke unisex tricot t-shirts van Nº106 hebben een universele en trendy aantrekkingskracht en worden omarmd door zowel mannen als vrouwen. De elasticiteit van tricot maakt het geschikt voor verschillende lichaamstypes en biedt een comfortabele pasvorm die de hele dag meegaat. De veelzijdigheid van tricot maakt het een populaire keuze voor zowel casual als meer formele gelegenheden.

Duurzaamheid: No106's verantwoordelijke keuzes

No106 zet zich in voor duurzaamheid op meerdere niveaus. De keuze voor katoen of viscose als grondstof is al een duurzame beslissing vanwege de biologische afbreekbaarheid en duurzaamheid van de katoenplant. Daarnaast streeft No106 naar verantwoorde productiepraktijken, met aandacht voor het milieu en ethische werkstandaarden. Duurzaamheid is een belangrijk thema in de mode-industrie en No106 is hierin geen uitzondering. Duurzaamheid is een centrale pijler van bewuste keuzes. No106 erkent deze verschuiving en heeft zich toegewijd aan het creëren van t-shirts met opdruk die niet alleen modieus zijn, maar ook duurzaam geproduceerd worden van biologisch ‘Climat Neutral’ katoen van Earth Positive. De consumenten hechten steeds meer waarde aan kledingstukken die zijn vervaardigd met respect voor mens en milieu. Biologisch katoen, milieuvriendelijke inkt en ethische productieprocessen zijn kenmerkend voor de duurzame benadering van No106. Alle Coole T-shirts en Designers T-shirts zijn gemaakt van De Earth Positive Biologisch Climat Neutral katoen. Dit zorgt ervoor dat het tricot van onze T-shirts niet alleen comfortabel zijn, maar ook milieuvriendelijk.

Conclusie: No106's tricot T-shirts als kunstwerk en comfort

Van het katoenveld tot de breimachines en de ambachtelijke finishing touches, elke stap in het proces van No106's tricot t-shirts draagt niet alleen bij aan comfortabele shirt maar ook een kunstzinnige expressie van vakmanschap van het atelier No106.
De tricot t-shirts van No106 zijn niet alleen een uiting van stijl maar ook van verantwoordelijkheid, waarbij elke keuze doordacht wordt gemaakt om een T-shirt van duurzame en esthetisch aangename ervaring te bieden. Het Totaal plaatje van No106 is een symfonie van kleur, materiaal, machines, en ambacht die samenkomt om de wereld te verrijken met een stukje draagbare kunst.

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Uw reactie zal worden geplaatst zodra deze is goedgekeurd.
Populaire artikelen